زمان جاری : یکشنبه 16 اردیبهشت 1403 - 8:12 قبل از ظهر
نام کاربری : پسورد : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم



ارسال پاسخ
تعداد بازدید 65
نویسنده پیام
taraneh آفلاین


ارسال‌ها : 46
عضویت: 30 /3 /1392


بیوگرافی
علیرضا خمسه (زادهٔ ۹ بهمن ۱۳۳۱) بازیگر تئاتر، سینما، تلویزیون ایرانی و فارغ التحصیل رشته روانشناسی از دانشگاه شهید بهشتی است. او همچنین برنده جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد مکمل از بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۷ برای بازی در فیلم بیست است.
زندگی
علیرضا خمسه در ۹ بهمن ماه سال ۱۳۳۱ در تهران به دنیا آمد. وی از هنرجویان مدرسه هنر و ادبیات صدا و سیما بود. خمسه در سال ۱۳۵۷ به فرانسه رفت و یک سال و نیم در مدرسه ون سن، آتلیه اگوستوبوال و آتلیه سیته یونیور سیته پاریس، دوره‌های مربوط به پانتومیم، حرکات بدنی و بازیگری را فرا گرفت .

در سال ۱۳۵۹ به ایران بازگشت و در سال ۱۳۶۰ برای اولین بار مقابل دوربین سینما رفت و در فیلم « مرگ یزدگرد » بازی کرد. نوع خطوط چهره خمسه و تسلط او بر حرکات صورت ( میمیک ) و نرمی ای که در حرکات بدن او وجود دارد، از همان ابتدای ورود او به حیطه بازیگری، توجه کارگردان‌های کمدی ساز را به خود جلب کرد و بعد از فیلم جدی « مرگ یزدگرد » برنامه سازان تلویزیون سراغ او رفتند و در برنامه‌هایی مانند « نوروزنامه » ، « هوشی و موشی » ، « بورزید و بخندید » ، « حواستو جمع کن » و « نگاه سوم » با اجرای قطعات نمایشی طنز در بین مخاطبان تلویزیون جایگاه ویژه‌ای پیدا کرد .


در سال ۱۳۶۷، خمسه در فیلم پرفروش « روز باشکوه » ساخته کیانوش عیاری در کنار « علی نصیریان » « ایرج طهماسب » و « گوهر خیراندیش » بازی کرد . هر چند این فیلم از سوی تماشاگران با اقبال خوبی روبه رو شد اما بازی در مجموعه تلویزیونی « هوشیار و بیدار » که سال ۱۳۶۷ از تلویزیون پخش شد، خمسه را بین مخاطبان عام و خاص کوچک و بزرگ به شهرت خاصی رساند و او را محبوب همه کرد . درهمان سال که کیومرث پوراحمد فیلم خوب « لنگرگاه » را ساخت، خمسه در نقشی کاملا متفاوت در آن ظاهر شد . او در این فیلم، نقش « حمزه » را بازی می‌کرد که در یک مسافرخانه در شهربندرعباس کار می‌کرد و پناهگاه دونوجوانی شده بود که از تهران گریخته و به بندرعباس رفته بودند . نوع بازی و بیان لهجه خمسه، او را به یکی از دوست داشتنی‌ترین شخصیت‌های فیلم تبدیل کرد .


در سال ۱۳۶۹ با بازی در فیلم « آپارتمان شماره ۱۳ » به کارگردانی یدالله صمدی در کنار زنده یاد « جمشید اسماعیل خانی » صفحه جدیدی در بازی کمدی او گشوده شد . در این فیلم، خمسه صاحب آپارتمانی در تهران بود که برای فروش آن از کرمان به تهران آمد . او با بیان خوب لهجه کرمانی و بازی روان خود توانست جایزه بهترین بازی ار از جشنواره پیونگ یانگ کره شمالی در سال ۱۹۹۲ از آن خود کند . این فیلم جشنواره نامزد ۷ سیمرغ بود و برنده ۲ سیمرغ نیز شد .
در سال ۱۳۷۲ ابوالحسن داوودی فیلم متفاوت و کمدی « من زمین را دوست دارم » را ساخت . در این فیلم، خمسه نقشمردی فضایی را با گریمی کاملا متفاوت بازی کرد . بازی خوب خمسه و تروکاژهای تصویری این فیلم « من زمین را دوست دارم » را با اقبال خوبی از سوی تماشاگران روبرو کرد. در همین سال حسن هدایت فیلم « چشم شیطان » را با ژانری حادثه‌ای و کاملا متفاوت از دیگری کارهای خمسه مقابل دوربین برد و نقش اول آن را به خمسه داد . در این فیلم، بازی پرتنش و فعال او را کاندیدای بهترین بازیگر نقش اول مرد در سال ۱۳۷۲ و دوازدهمین فیلم فجر کرد . « چشم شیطان » از این دوره جشنواره نامزد دریافت ۵ سیمرغ و برنده ۳ سیمرغ شد .

در همان سال، خمسه مجموعه بشین، پاشو، بخند را برای گروه کودک و نوجوان شبکه اول ساخت . در این مجموعه، مورد استقبال خانواده‌ها و کودکان قرار گرفت . سالهای بعد، خمسه بدون حضور در سینما، در مجموعه تلویزیونی « میگی نه نگاه کن » بازی کرد و در بخشهای مختلف، توانایی‌های خود را به نمایش گذاشت . در سال ۱۳۸۷ خمسه در فیلم بیست به ایفای نقش پرداخت و به خاطر بازی در این فیلم موفق به دریافت جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد مکمل از بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر شد.
فیلم سینمایی
۱۳۹۱ - سلام بر فرشتگان
۱۳۸۹ - نخودی
۱۳۸۹ - خواب های دنباله دار
۱۳۸۹ - دختر شاه پریون
۱۳۸۹ - قبرستان غیرانتفاعی
۱۳۸۷ - شب هزار و یکم
۱۳۸۷ - بیست
۱۳۸۷ - میزاک
۱۳۸۵ - قاعده بازی
۱۳۷۹ - یکی بود یکی نبود (با حضور افتخاری)
۱۳۷۶ - کلید ازدواج
۱۳۷۵ - مینا و غنچه
۱۳۷۴ - پاکباخته
۱۳۷۴ - ماه پیشونی
۱۳۷۳ - بوی خوش زندگی
۱۳۷۳ - مهریه بی بی
۱۳۷۲ - چشم شیطان
۱۳۷۲ - من زمین را دوست دارم
۱۳۷۱ - چهارشنبه عزیز
۱۳۷۱ - مأموریت آقای شادی
۱۳۷۱ - دلاوران کوچه دلگشا
۱۳۷۰ - جیب برها به بهشت نمی‌روند
۱۳۷۰ - دو نفر و نصفی
۱۳۶۹ - آپارتمان شماره ۱۳
۱۳۶۸ - شکار خاموش
۱۳۶۸ - زیر بام‌های شهر
۱۳۶۷ - لنگرگاه
۱۳۶۷ - روز باشکوه
۱۳۶۶ - شاید وقتی دیگر
۱۳۶۱ - مرگ یزدگرد
مجموعه تلویزیونی
1391 - تهران پلاک یک
1391 - مهمانان ویژه
۱۳۹۰ - پایتخت
۱۳۸۹ - دارا و ندار
۱۳۸۸ - کلاه قرمزی و پسرخاله (فقط یک قسمت)
۱۳۸۷ - مرد هزار چهره
۱۳۸۲ - جمعه تعطیل نیست (برنامه زنده شبکه ۵)
۱۳۷۸ - می گی نه نگاه کن
۱۳۷۶ - بشین، پاشو، بخند (گروه کودک و نوجوان شبکه ۱)
۱۳۶۷ - هوشیار و بیدار
؟؟؟؟ - هوشی و موشی
؟؟؟؟ - بوزید و بخندید
؟؟؟؟ - نوروزنامه
؟؟؟؟ - حواستو جمع کن
؟؟؟؟ - نگاه سوم
؟؟؟؟ - چراغ جادو (فقط دو قسمت)
جوایز
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد مکمل از بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم بیست (۱۳۸۷)
بهترین بازیگر مرد از جشنواره بین‌المللی فیلم پیونگ یانگ، برای فیلم آپارتمان شماره ۱۳.



یکشنبه 02 تیر 1392 - 12:42
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
ارسال پاسخ



برای ارسال پاسخ ابتدا باید لوگین یا ثبت نام کنید.


پرش به انجمن :